10 CONSELLS PER PORTAR MILLOR EL SEU DIVORCI.

Primer i fonamental: asseguri’s de contractar un bon advocat especialitzat en Dret de Família, un advocat de la Societat Catalana d’Advocats de Família o de la Asociación Española de Abogados de Familia, que sigui mediador i que tingui habilitats col·laboratives. Potser serà una mica més car que un advocat no especialista, però li estalviarà patiment emocional i temps; i a la llarga, cregui-ho, molts diners (en evitar-li posteriors procediments judicials de modificació de mesures o execucions judicials). Recordi que, com diu el nostre refranyer, el barat, surt car.

Segon: demani al seu cònjuge que contracti, també, un bon advocat especialitzat en Dret de Família. Encara que, d’entrada, pugui semblar-li un mal consell, no ho és. Com més experts siguin tots dos advocats, més fàcil serà que resolguin la seva problemàtica conjugal de comú acord.

Tercer: si n’hi ha, protegeixi als seus fills comuns.

Quart: intenti racionalitzar la situació. Eviti deixar-se portar pels sentiments.

Cinquè: recordi que, tal com diu el refranyer, que és savi, el millor de tots els plets no val un ajust mal fet. Un divorci de mutu acord és més econòmic que un divorci contenciós i li estalviarà patiment emocional i temps. Intenti-ho, val la pena: segons l’Institut Nacional d’Estadística, a Catalunya, més d’un 83 % dels matrimonis arriben a un acord.

Sisè: eviti tractar amb el seu cònjuge aquelles qüestions sobre les quals no es posen d’acord; acabaran discutint. Deixi-ho per al seu advocat. Parli, únicament, d’aquelles coses sobre les quals no hi ha discussió.

Setè: tracti d’agilitar el tràmit. Alentir les discussions sobre els efectes del divorci no sol comportar cap avantatge; més aviat el contrari, com més s’allargui una situació complicada, pitjor.

Vuitè: recordi que cada família és un món i que, per tant, tots els divorci són diferents. Eviti comparances amb altres divorcis de parents o coneguts; la majoria de vegades, no són comparables. Recordi que l’objectiu d’un bon advocat de família és confeccionar un vestit a mida per a la seva família fugint de clixés o fórmules estereotipades. Confiï en el seu advocat; i, si deixa de confiar-hi, canviï d’advocat.

Novè: si n’hi ha, reparteixi’s el patrimoni. No és aconsellable mantenir béns en comú un cop divorciats.

Desè: segons com, el seu divorci pot ser una oportunitat de resoldre, també i a més de qüestions patrimonials, qüestions fiscals i hereditàries. Si és el cas, aprofiti-ho: pregunti al seu advocat.

Despatx TULSÀ & QUINTANO Advocats

Cinquanta anys dedicats al Dret de Família ens permeten oferir-li la millor assistència jurídica.

Leave a comment